Română English
  Prezentare structura
  Istoric
  Harta site
  Legaturi utile
Prezentare structura

Serviciul de Combatere a Criminalitatii Informatice  

Serviciul de Combatere a Criminalităţii Informatice este structura specializata din Politia Romana ce are în competenţă prevenirea, investigarea si cercetarea criminalitatii informatice si functioneaza in cadrul Directiei de Combatere a Criminalitatii Organizate.

Infractiunile din competenta acestei structuri sunt prevazute de Noul Cod Penal.

Serviciul funcţionează ca o structură centrală, cu atribuţii de coordonare şi control a activităţii în domeniu, la nivelul întregii tării.

Serviciul realizeaza evaluari si analize asupra fenomenului criminalitatii informatice in Romania,  asigura programe de pregatire si dotarea necesara politistilor care-si desfasoara activitatea in domeniul prevenirii si investigarii criminalitatii informatice.

Serviciul are atributii de punct de contact 24/7, pentru asigurarea cooperarii internationale si luarea unor masuri de urgenta in cazuri de criminalitate informatica, impreuna cu Serviciul de combatere a criminalitatii informatice din cadrul DIICOT.

La nivelul structurilor teritoriale, in cadrul Brigazilor de Combatere a Criminalitatii Organizate, functioneaza Servicii de Combatere a Criminalitatii Informatice, iar la Serviciile de Combatere a Criminalitatii Organizate sunt desemnati ofiteri care-si desfasoara activitatea pe linia prevenirii si combaterii criminalitatii informatice.

Prima pagina | Termeni de utilizare | Harta site